Spa oaza

Poklonite svojem tijelu pravi wellness spa doživljaj

Poklonite svojem tijelu pravi wellness spa doživljaj u Zagrebu ! Spa zona Aristos Wellness & spa centra u Zagrebu pruža opuštajući ambijent gdje svakodnevno možete iskoristiti blagodati koje Vam pruža bio sauna, parna sauna (turska sauna) i hidromasažna kupelj.

Spa zona

Aristos SPA oaza sadrži bio saunu, finsku saunu, parnu kupelj, tuševe doživljaja, whirpoool te relax zonu. SPA – skraćenica od latinskog izraza ‘SANUS PER AQUAM’, što u prijevodu znači ZDRAVLJE KROZ VODU. Opustite se i uživajte u blagodatima spa zone.

CIJENA PO OSOBI > 60 min / 20,00 €

DODATAN SAT > 20,00 € / po osobi

Parna / Turska sauna

Temperatura: 40 °C – 60 °C Vlažnost: 100 %

Parna sauna ili turska sauna jedan je od najstarijih oblika opuštanja i čišćenja tijela. Poboljšava cirkulaciju, otvara pore te čisti kožu koja postaje mladolika, nježna i glatka. Visoka vlažnost u turskoj sauni i zrak aromatiziran prirodnim eteričnim uljima povoljno utječe na dišne puteve. Boravak u parnoj sauni doprinosi dubokom tjelesnom i mentalnom opuštanju i osjećaju harmonije.

Preporučeni boravak u sauni: Ciklus sauniranja traje 10 do 15 minuta, uz obavezno rashlađivanje i odmor od 20 minuta između svakog ciklusa korištenja saune. Preporuča se 2 do maksimalno 3 ciklusa sauniranja (ulaska u saunu).

Bio sauna

Temperatura: 50 °C – 60 °C

BIO SAUNA je blaža verzija finske saune, a preporuča se osobama koje teško podnose suhi zrak i visoku temperaturu. Preporučeni boravak unutar bio saune je od 15 do 20 minuta. Poslije svakog tretmana preporuča se „hlađenje“ kao i kod finske saune ukoliko je moguće uz tuševe doživljaja.

Učinci Bio saune: Ugodna temperatura predstavlja posebno nježnu i ugodnu klimu za opuštanje i osjećaj ugode, te tako djeluje na opuštanje mišića, potiče probavu i blagotvorno djeluje na tijelo. U bio sauni se preporuča duboko i umjereno disanje za potpuni efekt saune. Preporučuje se kao priprema za ulazak u finsku saunu.

Finska sauna

Finska sauna pogodna je za sve osobe izuzev malene djece i beba te osoba s ozbiljnim zdravstvenim problemima poput srčanih bolesti ili otvorenih rana na tijelu. Temperatura finske saune iznosi od 70°C do 90°C, dok se vlažnost postiže polijevanjem vode preko vrućeg kamenja.

Snažno detoksikacijsko djelovanje – sauna potiče znojenje te stimulira kožu na izlučivanje štetnih tvari iz organizma koji se nakupljaju iz hrane, kozmetike i zagađenja u okolišu.

Anti-stress djelovanje na um – saune također umiruju osobe koje su svakodnevno izložene stresnom okruženju jer potiču organizam da prvo opusti napetost u tijelu, potakne probavu i zatim se zaliječi.

Uravnotežuje hormone – zbog smanjenja hormona stresa (kortizola), finska sauna osigurava ravnotežu svih ostalih hormona te potiče nadbubrežne žlijezde da izlučuju aldosteron koji je zaslužan za regulaciju elektrolita.

Pomažu kod bolova u mišićima – saune su posebice preporučljive za osobe koje se profesionalno bave sportom jer opuštaju mišiće i pomažu pri bržem oporavku od ozljeda te istegnuća.

Smanjuje obolijevanja od gripe i prehlade – istraživanja pokazuju da redoviti odlasci u saunu smanjuju podložnost prehladama i gripama za čak 30%.

Poboljšavaju cirkulaciju te izgled kože – zbog poboljšane cirkulacije i koža će izgledati bolje jer će svaka stanica u tijelu dobiti potrebne hranjive tvari i kisik.

Whirlpool – hidromasaža

Whirlpool u Aristos spa zoni opremljen je hidro i zračnim mlaznicama za hidro masažu, a istovremeno ga može koristiti do 4 osobe. Hidromasaža u whirlpoolu prirodan je oblik masaže u kojem se kao sredstvo za masažu koristi voda.

Preporučuje se kao izuzetno efikasan način za oslobađanje od napetosti, opuštanje mišića, poticanje detoksikacije organizma, poticanje cirkulacije te pruža osjećaj opuštenosti i harmonije.

Korištenje SPA zone nije dozvoljeno osobama mlađim od 18 godina