Sauna Zagreb

Hotel Aristos
Spa oaza

Poklonite svojem tijelu pravi wellness spa doživljaj u Zagrebu ! Spa zona Aristos Wellness & spa centra u Zagrebu pruža opuštajući ambijent gdje svakodnevno možete iskoristiti blagodati koje Vam pruža bio sauna, infracrvena sauna, parna sauna ( turska sauna ) i hidromasažna kupelj.

ARISTOS SPA ZONA

Aristos SPA oaza sadrži bio saunu, parnu kupelj, infracrvenu saunu, tuševe doživljaja, whirpoool te relax zonu. SPA - skraćenica od latinskog izraza 'SANUS PER AQUAM', što u prijevodu znači ZDRAVLJE KROZ VODU. Opustite se i uživajte u blagodatima spa zone.
Trajanje: 60 min
Cijena: 1.sat 100,00 kn po osobi
Dodatan sat: 50,00 kn po osobi

PARNA / TURSKA sauna

Temperatura: 45 °C - 50 °C
vlažnost: 100 %
Parna sauna ili turska sauna jedan je od najstarijih oblika opuštanja i čišćenja tijela. Poboljšava cirkulaciju, otvara pore te čisti kožu koja postaje mladolika, nježna i glatka. Visoka vlažnost u turskoj sauni i zrak aromatiziran prirodnim eteričnim uljima povoljno utječe na dišne puteve. Boravak u parnoj sauni doprinosi dubokom tjelesnom i mentalnom opuštanju i osjećaju harmonije. Preporučeni boravak u sauni: Ciklus sauniranja traje 10 do 15 minuta, uz obavezno rashlađivanje i odmor od 20 minuta između svakog ciklusa korištenja saune. Preporuča se 2 do maksimalno 3 ciklusa sauniranja (ulaska u saunu).

INFRACRVENA sauna

Temperatura: 50 °C - 60 °C 
Vlažnost: 10 - 15 % 
Infracrvena sauna bazira se na djelovanju infracrvenih zraka koje prodiru duboko u tjelesno tkivo i stvaraju prirodnu vibraciju, koja zagrijava tkivo i potiče znojenje već kod nižih temperatura (od 50 do 60°C). Infracrvene zrake griju tijelo na isti način kao i sunce pa stoga infracrvenu saunu, u svrhu očuvanja zdravlja, može koristi svaka osoba. Infracrvena dubinska toplina povoljno djeluju na kožu, mišićno tkivo, zglobove, probavni sustav, krvotok i srčani mišić, krvni tlak, stimulira izgradnju kostiju, stimulira metabolizam, aktivira imunološki sustav te je idealna u borbi protiv reumatizma i psorijaze. Infracrvena dubinska toplina smanjuje napetost i bolove, opušta mišiće i tetive, relaksira i podiže razinu energije stimulirajući energetske centre. Preporučeni boravak u sauni: Ciklus sauniranja traje 10 do 15 minuta, uz obavezno rashlađivanje i odmor od 20 minuta između svakog ciklusa korištenja saune. Preporuča se 2 do maksimalno 3 ciklusa sauniranja (ulaska u saunu).

BIO sauna

Temperatura: 50°C - 65°C 
Vlažnost: 20 - 40%
Ugodna toplina i umjerena vlažnost zraka blagotvorno djeluju na opuštanje mišića cijelog tijela uz pozitivan učinak na dišne puteve i na čišćenje kože. Za potpuni učinak saune preporučuje se duboko i umjereno disanje. Preporučeni boravak u sauni: Ciklus sauniranja traje 10 do 15 minuta, uz obavezno rashlađivanje i odmor od 20 minuta između svakog ciklusa korištenja saune. Preporuča se 2 do maksimalno 3 ciklusa sauniranja (ulaska u saunu).

WHIRLPOOL – hidromasaža

Whirlpool u Aristos spa zoni opremljen je hidro i zračnim mlaznicama za hidro masažu, a istovremeno ga može koristiti do 6 osoba. Hidromasaža u whirlpoolu prirodan je oblik masaže u kojem se kao sredstvo za masažu koristi voda. Preporučuje se kao izuzetno efikasan način za oslobađanje od napetosti, opuštanje mišića, poticanje detoksikacije organizma, poticanje cirkulacije te pruža osjećaj opuštenosti i harmonije.